velika konzerva rjavega fižola (400 g)
2 večja pora
2 stroka česna
1 kisla smetana
pest parmezana
400 g piščančjih medaljonov
100 g koruzne moke
2 jajci
100 g koruznih kosmičev
Priprava:
1. Beli del pora narežemo na tanke kolobarje, zeleni del pa na lističe. Stroka česna na drobno sesekljamo.
2. Na vročem olju prepražimo por, ki mu proti koncu dodamo še nasekljan česen (ko ta zadiši, ponev odstavimo z ognja).
3. V posodo, ki je primerna za pečico, stresemo odcejeni fižol, ki mu dodamo kislo smetano, nato pa še popražena por in česen. Po okusu solimo in popramo.
4. Vse skupaj premešamo ter posujemo s parmezanom. Pečemo na 230 stopinj Celzija približno 15 minut.
5. Piščančje medaljone spaniramo v koruzni moki, jajcu in koruznih kosmičih, ki jih pred paniranjem kar z roko malce razdrobimo. (Kosmiči so namesto drobtin.)
6. Ocvremo v vročem olju. Postrežemo skupaj s fižolom in skledo solate.
Moja ocena: 5 tačk
Ste bili kdaj v mehiški restavraciji in ste jedli sticky fingerse? No, to je recept zanje. Piščančka tako ali tako obožujem, če pa je spaniran v koruzni moki in kosmičih pa je sploh božansko hrustljav. To je kosilo, ki je res narejeno na brzino, hkrati pa poživi vsakdanji jedilnik. Priloga iz fižola je zelo svežega okusa, kot nalašč za prihajajoče poletne mesece. Brez problema jo lahko servirate tudi k drugim (ne)mesnim jedem. Skratka, za tačke obliznit!
Ni komentarjev:
Objavite komentar