The Kitajc.

Sestavine (za 2 lačni osebi):
1 por
tris paprik (rdeča, rumena, zelena)
150 g šampinjonov
1 večje korenje
1 bučka
sojina omaka
ostrigina omaka (dobljiva v Mercatorju in drugih bolje založenih trgovinah)

500 g polnozrnatih špagetov (ali kitajskih rezancev ali 200 g riža)



Priprava:
1. Zelenjavo narežemo.



2. Por prepražimo na olivnem olju, ki smo ga malo posolili.




3. Pridamo zelenjavo in jo na ne preveč velikem ognju pražimo do mehkega.



4. Dodamo malo ostrigine in sojine omake.



5. Postrežemo s testeninami ali rižem.



Moja ocena: 4 tačke
Po velikonočnih praznikih, ko so se mize šibile od šunke, jajc in drugih težkih jedi, je tole pravi balzam za želodček. Tudi moj. Priznam pa, da ne bi imel nič proti, če bi Mitja v omako stresel še malo piščančka (včasih to tudi naredi). A tokrat sta si z Majo zaželela vegi omako zaradi že prej omenjenih praznikov. In pri meni ima vegi najvišjo možno oceno štiri. :p Sicer je jed čista desetka in je zelo podobna tisti, ki jo Maja kdaj pa kdaj prinese iz kitajske restavracije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar