2 piščančja fileja
200 g feta sira
1 sveža kumara
100 g rukole
20 dag svinjskega zorjenega stegna (ali pršuta ali pancete)
glava solate
pest regrata
100 g češnjevega paradižnika
1 rdeča čebula
par črnih oliv
strok česna
200 g riža
Priprava:
1. Piščančja fileja razdelimo na štiri polovice. Vsako polovičko prečno prerežemo, da dobimo štiri večje zrezke v obliki srčka/metuljčka (glej sliko).
2. Na zrezke naložimo rukolo, na tanke palčke narezano polovico kumare (drugo polovico prihranimo za solato) ter na enake palčke narezan feta sir (prav tako ga porabimo polovico, drugo polovico prihranimo za solato).
3. Zvijemo v rulade, ki jih nato ovijemo s pršutom. To najlažje storimo tako, da vsako rulado postavimo na tri do štiri rezine pršuta in nato vse skupaj še enkrat zavijemo.
4. Rulade zavijemo v alu folijo, (ki jo prej pokapljamo z malo olivnega olja), pri robovih stisnemo, tako da dobimo bonbonom podobne zvitke.
5. V folijo zavite rulade položimo v (ne preveč) vrelo vodo za 15 minut.
6. Rulade vzamemo iz kropa, odvijemo iz folije in pustimo pet minut, da se malce ohladijo.
7. Na vročem olju rulade popečemo iz vseh strani.
8. Za lepši izgled rulado pred serviranjem prerežemo na pol. Postrežemo s kuhanim rižem ter skledo solate iz zelene solate, regrata, češnjevega paradižnika, rdeče čebule, kumare, feta sira in črnih oliv ter na drobno nasekljanega česna (oz. z drugimi sestavinami po želji).
Moja ocena: 5 tačk
Njami-njama-njam! Tole je res odlično kosilo, ki je hitro pripravljeno, hkrati pa ruladice na krožniku izgledajo zelo seksi, tako da jih lahko postrežemo tudi za bolj fensi-šmensi večerjo kakšni prav posebni osebi. Bom preizkusil pri Epi, kavalirki s sosednjega bloka, in sporočim, kako se bo izšlo. ;)
Njami-njama-njam! Tole je res odlično kosilo, ki je hitro pripravljeno, hkrati pa ruladice na krožniku izgledajo zelo seksi, tako da jih lahko postrežemo tudi za bolj fensi-šmensi večerjo kakšni prav posebni osebi. Bom preizkusil pri Epi, kavalirki s sosednjega bloka, in sporočim, kako se bo izšlo. ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar